Skip navigation MENU

Vakantie Egadische Eilanden

De Egadische eilanden (Isole Egadi in het Italiaans) zijn de drie eilanden voor de westkust van Sicilie. Ze liggen in de buurt van Trapani en Marsala en hebben een gunstige ligging ten opzichte van de luchthaven van Trapani (een Ryanair basis).

Enthousiast? Boek je vakantie naar de Egadische Eilanden!Direct boeken

De eilanden vormen een aantrekkelijke vakantiebestemming. Het inwoneraantal wordt geschat op ongeveer  5.000. De belangrijkste bezigheid van de eilandbewoners is tonijnvisserij.

Lo Zingaro natuurgebied

 

De Egadische eilanden zijn niet zo dramatisch als de vulkanische Eolische eilanden noch adembenemend mooi en exclusief zoals Capri. Hun aantrekkingskracht zit meer in de heersende rust en dit geeft hen samen met hun toegankelijkheid een eigen charme. Bezoekers kunnen met een goedkoop glas wijn ontspannen op een piazza op het schilderachtige eiland Favignana of prehistorische rotsschilderingen bekijken op het eiland Levanzo. Of ze kunnen zich nog verder terugtrekken van de hectische wereld op Marettimo en zich ontspannen door te zwemmen en te duiken in het heldere water langst de kust of door bergwandelingen te maken in het hart van het eiland. Rond de eilanden is een beschermd zeereservaat waarvan de kustwateren grotten , scheepswrakken en een rijk zeeleven bevatten.

Niet toeristisch

De Egadische eilanden zijn niet heel bekend bij niet-Italianen. Buiten de piek in de Italiaanse vakantieperiode van juli tot augustus, is het toerisme niet te overheersend. Hoewel er enerzijds allerlei voorzieningen voor toeristen zijn (goede plekken om te verblijven, restaurants, cafes, winkels, fietsverhuur en boottochten) zult u anderzijds nog steeds geconfronteerd worden met een zeer authentieke en gastvrije lokale sfeer. Het is heel bijzonder hoe snel en gemakkelijk u zich in een andere wereld waant: de gammele viskraampjes verkennen waar de vissers van Favignana hun vangst verkopen, een glaasje wijn drinken in een cafe als er een lokale bruiloft gevierd wordt of sfeerproeven op het Chiesa Madrice, het grote piazza waar kleine kinderen spelen op hun fietsen.

U kunt dagjes uit gaan naar Trapani maar het zou zonde zijn om u vakantie vol te plannen met uitstapjes en de kans te missen om op de eilanden te ontspannen en van de zonsondergang te genieten.

Enthousiast? Boek je vakantie naar de Egadische Eilanden!Direct boeken

Fotogalerij Egadische eilanden

Egadische eilanden: eilandhoppen

Er zijn verschillende dingen te doen op de eilanden. De meest voor de hand liggende activiteit is gewoon eilandhoppen. Bezoek elk van de drie eilanden, verken hun dorpen en proef hun gerechten en dranken. U kunt gebruik maken van geregelde veerdiensten maar tijdens het hoogseizoen zult u ook de mogelijkheid hebben om boottochten te maken. U kunt over de markt aan de kade lopen, grotten bezoeken of genieten van een cruise met een lunch en een aantal zwemmogelijkheden. ‘Pescaturismo’, oftewel visserij gerelateerd toerisme, kan ook geregeld worden bij de vissershaven en toeristen kunnen het avontuur van een visreis beleven onder begeleiding van een lokale visser.

Favignana

Favignana is het bekendste en grootste Egadische eiland. De oostelijke helft van Favignana is vlak, maar de rechterhelft is een aaneenschakeling van bergen en heuvels, waaronder de Monte Santa Caterina. Favignana heeft prachtige kalksteengrotten, maar door de kalkbodem heeft Favignana weinig zandstranden. Snorkelen en duiken zijn wel goed mogelijk bij Favignana. Lees verder over Favignana.

Levanzo, het kleinste Egadische eiland

Levanzo is Het kleinste eiland van de Egadische atol. Levanzo behoort tot de gemeente Favignana in de provincie Trapani. Levanzo is vooral beroemd om de Grot van Genovese, een grot met unieke prehistorische muurtekeningen.Levanzo heeft een kleine nederzetting aan de haven en een rand-van-de-wereld gevoel; Er zijn een paar hotels en residenties voor eenzaamheid-zoekers.

Enthousiast? Boek je vakantie naar de Egadische Eilanden!Direct boeken

Plattegrond Egadische eilanden

 

 

Op vakantie naar de Egadische eilanden?