Skip navigation MENU

Vakantie Favignana

Favignana is het grootste en drukste eiland en bevindt zich dicht bij het vasteland. Het heeft een goed aanbod aan accommodaties en veel veerverbindingen wat het eiland de meeste handige uitvalsbasis voor een bezoek aan de eilanden maakt.

Enthousiast? Boek een reis naar Favignana! Bekijk reisbureau’s

Het eiland staat bekend om kalksteengrotten en tonijnvisserij. Omdat het eiland voornamelijk uit kalkrotsen bestaat, zijn er weinig stranden op Favignana, maar het is een populaire plaats voor watersporten als duiken en snorkelen.

favignana sicilie vakantie

Landschap

Favignana is het grootste van de Egadische eilanden met een oppervlakte van 19,8 vierkante kilometer. Het eiland heeft van bovenaf gezien een vlindervorm. De oostelijke helft van het eiland is grotendeels vlak, terwijl de westelijke helft wordt gedomineerd door een keten van heuvels waarvan Monte Santa Caterina de hoogste is op de 314 meter.

Fietsvakantie Favignana

Fietsen is een populair tijdverdrijf op Favignana en een praktische manier om het eiland te verkennen. De fietsverhuurtarieven zijn er erg laag. Ook worden er op het eiland scooters, buggy’s en auto’s verhuurd. De winkels die al deze vervoersmiddelen verhuren zijn makkelijk te vinden aan de rechter kant van de haven van Favignana. Er zijn geen grote zandstranden op de eilanden, die erg rotsachtige kusten hebben, maar er zijn polulaire baaien om in te zwemmen en een aantal kleinere strandjes met zand. Naast zwemmen en zonnebaden kunt u ook actievere dingen doen zoals snorkelen en duiken in de kristalheldere beschermde wateren. Vooral Marettimo is populair bij duikers maar op elk van de eilanden kunnen duikexcursies worden georganiseerd.

Enthousiast? Boek een reis naar Favignana! Bekijk reisbureau’s

Kaart van Favignana