Skip navigation MENU

Marettimo

Het Egadische eiland Marettimo is na Favignana het grootst. Vanuit Trapani duurt het ongeveer een uur om Marettimo te bereiken. Het hoogste punt van Marettimo is de Monte Falcone met een hoogte van 686 meter. Het eiland heeft ongeveer 300 inwoners in de winter en 700 in de zomer (exclusief toeristen). De inwoners van Marettimo leven voornamelijk van visserij en handwerk.

Enthousiast? Boek een reis naar Sicilië! Bekijk reisbureau’s
Marettimo

Marettimo

Vroeger droeg het Egadische eiland Marettimo de naam Hiera, wat ‘heilig eiland’ betekent in het Grieks. En ook Plinius, een romein, noemde het eiland ‘Sacra’. De naam Marettimo komt waarschijnlijk van de woorden mar (zee) en Timo (tijm). Er groeit erg veel tijm op het eiland.

Geen massatoerisme

Marettimo is het meest afgelegen eiland en er is weinig keuze wat betreft accommodaties. Het is bergachtig en populair bij wandelaars en zwemmers en duikers worden aangetrokken door de schone en ondiepe wateren. Dit is de plek om te verblijven als je even van alles weg wilt zijn.

Marettimo is bergachtig en biedt interessante wandelmogelijkheden op berghellingen met wilde bloemen en ruines. Favignana is grotendeels vlak met wegen en lanen om op te wandelen maat het eiland heeft ook een zeer steile piek met bovenop een historische vesting. Een bezoek aan deze vesting betekent een mooie maar ook zware wandeltocht. Levanzo is heuvelachtig en je kunt er mooie wandelingen maken langs de kust of in het landelijke binnenland.

Enthousiast? Boek een reis naar Sicilië! Bekijk reisbureau’s

Kaart van Marettimo