Skip navigation MENU

Vakantie naar de Eolische eilanden

Via de haven van Milazzo kun je de Eolische eilanden bereiken. Dit is een archipel van zeven eilanden met twee actieve vulkanen. Op de Eolische eilanden kun je heerlijk luieren op lavastranden, snorkelen, of je wentelen in een warm, stinkend, zwavelhoudend modderbad.

Enthousiast? Boek je vakantie naar de Eolische eilanden!Direct boeken

eolische eilandenDe Eolische eilanden (Isole Eolie) vormen een vulkanische eilanden in de Tyrreense Zee ongeveer 25-50km ten noorden van Sicilië. Vroeger waren de Eolische eilanden ruig en onbegaanbaar, maar tegenwoordig zijn ze populair onder wandelaars en liefhebbers van vulkanen. Met name in juli en augustus kan het druk zijn voor een vakantie op de Eolische eilanden. Jaarlijks trekt deze populaire bestemming zo’n 200.000 toeristen.

Fotogalerij Eolische eilanden

Eolische eilanden

  • Lipari – Het belangrijkste eiland met de belangrijkste stad (genaamd Lipari). Er zijn veel transportmogelijkheden en dat maakt Lipari tot een aantrekkelijke uitvalsbasis.
  • Vulcano – Dit eiland lig pal naast Lipari. Het aanzicht van Vulcano wordt volledig gedomineerd door de Gran Cratere vulkaan. De piek geeft een prachtig uitzicht over de Eolische eilanden. Daarnaast is Vulcona populair om de stranden en modderbaden.
  • Salina – Een heuvelachtig, weelderig eiland. Ideaal voor wandelaars!
  • Panarea – een klein, exclusief eiland met een geweldig uitzicht op Stromboli.
  • Stromboli – Het meest afgelegen van de eilanden. Er is weinig meer dan een enorme vulkaan die oprijst uit de zee. Tip: Maak ’s nachts een trip naar Stromoli; met enig geluk tekenen kleine magma uitbarstingen zich af tegen de donkere lucht.
  • Filicudi en Alicudi zijn de meest westelijke eilanden en worden weinig bezocht. De eilanden hebben een agrarisch karakter.
Enthousiast? Boek je vakantie naar de Eolische eilanden!Direct boeken

Plattegrond van Eolische eilanden

Op vakantie naar de Eolische eilanden?