Skip navigation MENU

Vakantie Lipari

Lipari is het grootste en dichtstbevolkte Eolische eiland. Het eiland heeft een ziekenhuis, scholen en veel voorzieningen waardoor het hele jaar door wel wat te beleven valt in Lipari.

Enthousiast? Boek je vakantie naar Lipari!Direct boeken

De gelijknamige hoofdstad van Lipari is echt een bezoek waard. Lipari is het belangrijkste knooppunt van de archipel. De stad heeft een kleine haven, een pastelkleurige kust en vele hotels. Lipari is een perfect uitgangspunt voor eilandhoppen of een Sicilie rondreis.

Wandelen op Lipari

Haven van Lipari

Haven van Lipari

Het eiland van Lipari is bijzonder geschikt voor wandelaars. Er zijn vele routes op het eiland van makkelijk tot moeilijk niveau. De moeilijkheidsgraad is afhankelijk van het seizoen. Sommige nummers zijn erg moeilijk of bijna onmogelijk om tijdens de zomer te volgen vanwege de hitte. Behalve de VVV kun je ook de lokale bevolking raadplegen voor leuke routes.

Het eolische eiland Lipari is daarnaast ook een bezoek waard vanwege het Museo Archeologico Regionale Eoliano. Het museum bezit een verzameling van archeologische schatten, gevonden in de zeeën rond de Eolische eilanden. Handige bijkomstigheid is dat het museum ook engelstalig is.

Bezienswaardigheden

De Acropolis is een schitterende bezienswaardigheid en het Eolische archeologie museum toont prachtige, unieke vondsten zoals neolithische vazen, Romeinse amforen en een bijzondere collectie van theatrale maskers en beeldjes.

Geschiedenis van Lipari

Lipari

Lipari

De stad is vernoemd naar Liparus , de schoonvader van Aeolus (de Griekse god van de wind). Al zeer lang geleden vestigden zich hier de Stentillenianen, eerste bewoners van Sicilië. Deze vroege eilandbewoners ontwikkelden een bloeiende economie door de verkoop van obsidiaan, een glasachtig vulkanisch gesteente dat werd gebruikt om primitieve gereedschappen te maken.

Puimsteen

Het eiland Lipari was eeuwenlang het wereldcentrum voor puimsteen productie. En hoewel de mijnbouw al tijden is stilgelecht, zie je nog veel herinneringen terug in het landschap. Je ziet het mooie, witte puimsteenstof tussen de heuvel en op de bodem van de zee liggen.

Enthousiast? Boek je vakantie naar Lipari!Direct boeken

Plattegrond Lipari