Skip navigation MENU

Vakantie Panarea

Het Eolische eiland Panarea is het kleinste van heel de archipel. Reizen naar dit eiland zijn exclusief en duur en wordt druk bezocht door de internationale jet set. In de zomer varen luxe jachten de kleine haven binnen en zwermen dagjesmensen door de autovrije, witgekalkte straten van San Pietro, de grootste stad van Panarea.

Enthousiast? Boek je vakantie naar Panarea!Direct boeken

Panarea is echt een zomerbestemming waar zeer weinig te beleven valt buiten het toeristische seizoen. Vermijd dit eiland daarom tussen november en Pasen.

Bezienswaardigheden Panarea

  • Prehistorisch dorpje – Iets ten zuiden van San Pietro vind je een prehistorisch dorpje aan de rand van de zee.  Er staan 23 stenen hutjes die dateren uit de 14e eeuw voor Christus.
  • Eilandjes voor de kust van Panarea – Datillo, Lusca Bianca en Basiluzzo

Panarea is het op een na kleinste eiland van de Eolische eilandengroep (na Basiluzzo). Bestuurlijk valt Panarea onder de gemeente van Lipari. Het is een frazione van de gemeente van Lipari. Er zijn momenteel ongeveer 280 ‘vaste’ bewoners op Panarea, maar dat aantal verhoogt drastisch in de zomermaanden. De laatste jaren komt Panarea steeds meer onder de aandacht vanwege de toestroom van beroemde toeristen.

panareaHet eiland Panarea is een inactieve vulkaan met een totale oppervlakte van slechts 3,4 vierkante kilometer. Het hoogste punt van het eiland, Punta del Corvo, is 421 meter boven zeeniveau. Er zijn thermische bronnen in de buurt van het dorpje Punta di Peppe e Maria. Duiken is een populaire excursie op dit kleine eiland en als je een goede conditie hebt kun je zelfs zwemmen naar een scheepswrak tussen brandingen van Lisca Bianca en Bottaro.

In de oudheid kreeg het eiland de naam ‘Euonymus’. Er is archeologisch bewijs op het eiland dat dateert uit de tijd van de Mycenen (ongeveer 1200 voor Christus).

Panarea en de hele Eolische atol werden in 2000 uitgeroepen tot een UNESCO werelderfgoed.

Enthousiast? Boek je vakantie naar Panarea!Direct boeken

Kaart van Panarea