Skip navigation MENU

Salina vakantie

Het Eolische eiland Salina heeft een weelderig, groen landschap, met bossen, wilde bloemen, doornstruiken en vele wijngaarden. Daarmee staat het landschap van Salina in schril contract met de andere Eolische eilanden met hun vulkanische terrein.

Enthousiast? Boek je vakantie naar Salina!Direct boeken
vakantie salina

Bergen van Salina

Het eilandje heeft twee (niet-actieve) vulkanen: Monte Fossa delle Felci en Monte dei Porri. De toppen van de vulkanen liggen op respectievelijk 965 en 860 bieden uitstekende wandelmogelijkheden en een prachtig uitzicht.

Salina is na Lipari het grootste eiland van de Eolische archipel. Salina heeft als enige eiland natuurlijke zoetwaterbronnen, die, in combinatie met de vulkanische bodem, de bodem van het eiland zeer vruchtbaar maken. Op de grond van Salina wordt de beroemde Malvasia wijn geproduceerd, en Salina’s dikke, sappige kappertjes.

Salina dankt haar naam aan de zoutpannen van Lingua (Salina zout). Het eiland Salina bestaat in feite uit twee vulkanen, de Monte dei Porri (860m) en de Monte Fossa delle Felci (962m), de twee hoogste toppen van de Eolen. De berghellingen vormen een natuurlijke barrière tussen de belangrijkste nederzettingen en zorgen ervoor dat de slaperige dorpjes hun eigen sfeer behouden.

De omringende zee is, zoals je zou verwachten, gewoon schitterend. Hoewel veel van de stranden rotsachtig zijn, is het water zeer schoon en  vormt de thuisbasis van een enorme verscheidenheid aan zeedieren, planten en kraters. De baai bij Pollara is een van de mooiste in het hele Eolische archipel.

Enthousiast? Boek je vakantie naar Salina!Direct boeken

Plattegrond Salina