Skip navigation MENU

Het Eolische eiland Vulcano

Vulcano is een klein vulkanisch eiland in de Tyrreense Zee ongeveer 25 km ten noorden van Sicilië en de meest zuidelijke van de acht Eolische eilanden.

Enthousiast? Boek je vakantie naar de Eolische eilanden!Direct boeken
vulcano eiland

Kliffen nabij Vulcano

Velen komen om te genieten van de sterk geurende zwavelbronnen: als de wind goed staat, kun je de geuren op zee al ruiken. Het eiland heeft een aantal van de beste stranden van de archipel, hoewel het vulkanische zwarte zand in het begin af kan schrikken. Je kunt de piek beklimmen en op het randje van de krater lopen (1266 meter boven de zeespiegel), eventueel per ezel. Bovenop heb je een prachtig uitzicht!

Er zijn drie vulkanische bergen op Vulcano:

  • Monte Aria (501 meter)
  • Monte Saraceno (481 meter)
  • Monte Luccia (188 meter)

Geschiedenis Vulcano

De Romeinse naam voor het eiland Vulcano wordt tegenwoordig door de meeste moderne Europese talen gebruikt voor ‘vulkaan’. De Romeinen gebruikten het eiland voornamelijk voor grondstoffen, het oogsten van hout en mijnbouw aluin en zwavel.

In 1860 kocht een Britse man genaamd James Stevenson het noordelijke deel van het eiland. Hij bouwde er een villa, heropende de lokale mijnen en plantte wijngaarden die later zouden worden gebruikt om Malmsey wijn te maken. Stevenson leefde op Vulcano tot de laatste grote uitbarsting op het eiland, in 1888. De uitbarsting duurde twee jaar; Stevenson verkocht al zijn bezittingen aan de lokale bevolking en keerde nooit meer terug naar het eiland. De villa is nog steeds intact.

Op dit moment wonen ongeveer 470 mensen op het eiland. Ze leven vooral van het toerisme. Vulcano is per draagvleugelboot te bereiken vanuit Lipari. Je vindt er verschillende hotels en cafes, stranden, warmwaterbronnen en zwavelhoudende modderbaden.

Enthousiast? Boek je vakantie naar de Eolische eilanden!Direct boeken