Skip navigation MENU

Agrigento bezoeken

Agrigento is een middelgrote stad aan de zuidkust van Sicilië. De stad is met name beroemd om de Griekse Vallei der Tempels (UNESCO Werelderfgoed).

Enthousiast? Boek een trip naar Agrigento! Direct boeken

Vallei der Tempels

plattegrond vallei der tempelsDe vallei der tempels strekt zich uit langs een richel in het zuiden van de stad. Het aanzicht doet denken aan de Akropolis in Athene. De vief Griekse tempels zijn verdeeld in twee zones: Oost en West (ten opzichte van de hoofdingang). Het kan er erg warm zijn in de zomer en er is is weinig schaduw, dus zorg dat je genoeg drinkt. Entree kost ongeveer € 8 per persoon en voor een audiotour betaal je extra.

Tempels

In de vallei der tempels vind je de volgende ruïnes:

  • Concordia tempel
  • Tempel van Hercules
  • Tempel van Hera
  • Tempel van Castor en Pollux
  • Tempel van Zeus
  • Tempel van Hephaestus
  • St Nikolaas kerk
  • Tempel van Demeter

De eerste tempel ten oosten van de ingang is de Tempio di Ercole of Tempel van Hercules – Ongeveer een derde staat nog overeind. Het is de oudste tempel van Agrigento, gebouwd in de zesde eeuw voor Christus.

De volgende oostelijke tempel is de grote Tempio della Concordia of Tempel van Concord – een zeer indrukwekkend en goed bewaard bouwwerk gebouwd rond 440 tot 450 voor Christus.

Wanneer je je weg vervolgt langs enkele kleine rotsen tref je de Tempio di Giunone of Tempel van Juno. Deze tempel is gedeeltelijk verwoest en biedt een prachtig uitzicht op de andere tempels.

Ten westen van de hoofdingang vind je de enorme Tempio di Giove of Tempel van Jupiter. Er is helaas weinig over van het bouwwerk. Het meest opvallend zijn de grote stenen beelden op de grond.

Achter de Tempel van Jupiter vind je de resten van de verwoeste Tempio di Dioscure en de Tomba di Terone.

Dit alles maakt een bezoek aan Agrigento absoluut de moeite waard. Plan daarom een dag in om tijdens je fly drive Sicilie de Vallei der Tempels in Agrigento te bezoeken!

Enthousiast? Boek een trip naar Agrigento! Direct boeken

Plattegrond van Agrigento

Beleef Sicilië met een fly drive!