Skip navigation MENU

Castellammare del Golfo

Castellammare del Golfo is een aantrekkelijke badplaats aan de noord-westelijke kust van Sicilië. Het is gelegen tussen Palermo en Trapani. De historische kleine vissershaven heeft een bijzonder schilderachtige locatie aan de voet van steile berghellingen. Castellammare del Golfo is redelijk toeristisch, maar toch is het niet volgebouwd met hotels en je kunt er de authentieke Siciliaanse sfeer proeven.

Enthousiast? Boek een reis naar Sicilië! Direct boeken
castellammare del golfo

Over Castellammare del Golfo

De voornaamste bezienswaardigheid van Castellammare del Golfo is de zee. De kleine vissershaven en de jachthaven van de stad, genaamd de Cala Marina, bevinden zich aan de westkant van de landtong waarop het kasteel staat. Je kunt hier een mooie wandeling maken waarbij je veel restaurants en bars tegen zult tegenkomen.

Er zijn nog een paar kleine werkende vissersboten in Castellammare. Hier kun je zien hoe de vissers hun netten aan boord repareren of hoe ze de vangst verkopen op gammele tafels.

Een andere wandelroute leidt naar het kasteel van de haven. Via een trap kun je door een stenen deuropening klimmen. Dit brengt je in het oudste gedeelte van de stad: de burcht. Vanaf dit punt kun je verschillende dingen doen, zoals het kasteel bezoeken of genieten van de boulevard.

Activiteiten en excursies

In de haven van Cala Marina kun je boten, auto’s en scooters huren. Ook worden er vanuit de haven excursies en dagtrips georganiseerd. Boottochten zijn populair maar worden buiten de zomermaanden niet dagelijks georganiseerd. Het is daarom verstandig om vooraf na te gaan hoe de planning eruit ziet. In de zomer zijn er regelmatig excursies per boot naar San Vito Lo Capo, een badplaats bij het Zingaro reservaat. Je kunt dan het stadje bezichtigen, het park bekijken of zwemmen in de baai.

Je kunt ook met een vissersboot meevaren. Het VVV-kantoor en Ristorante La Cambusa helpen je om in contact te komen met de vissers. Je kunt natuurlijk ook zelf een boot huren en de mooie kustlijn van Castellammare verkennen.

Aan de oostkant van Castellemmare zijn zandstranden en aan de rotskust bij het natuurreservaat Zingaro zijn schilderachtige baaien te vinden. Het kleine strand van Guidaloca is goed bereikbaar en mooi. Het strand is uitgerust met ligbedden en een kinderbadje. De rotsachtige inhammen van Scopello bij het natuurreservaat Zingaro daarentegen zijn meer geschikt voor actievelingen. Scopello is een mooi dorp dat gelegen is boven schitterende baai.

Enthousiast? Boek een reis naar Sicilië! Direct boeken

Je kunt vanaf deze plek leuke excursie maken naar het dorp en voor de actieve vakantiegangers is er ook een duikcentrum nabij Scopello. De kust en de wandelpaden door de heuvels van het Zingaro park zijn ook fantastisch voor wandelaars. Maar houd er wel rekening mee dat er zomers weinig schaduw is.

Tip: Boven Castellammare ligt een ‘belvedère’. Het geeft een prachtig uitzicht over de stad en de kustlijn.