Skip navigation MENU

Vakantie Marsala

marsalaMarsala is een kuststadje, gelegen bij Trapani. Plan je een vakantie naar Marsala? Neem dan in ieder geval de tijd voor een bezoek aan de Duomo, een kerk in het centrum. Ook heeft Marsala een interessant archeologisch museum, waar een Punisch schip tentoongesteld wordt. Het historische centrum van Marsala herbergt vele barokke gebouwen en boekhandels, omgeven door een vierkante stadsmuur.

Enthousiast? Boek een reis naar Sicilië! Direct boeken
Met een huurauto heb je de mogelijkheid om de omgeving van Marsala te verkennen. Interessante excursies voor je vakantie in Marsala zijn het eilandje Mozia of de zoutvelden van Trapani.

Geschiedenis van Marsala

De stad Marsala werd gesticht door Feniciërs die de Romeinse aanval op Mozia hadden overleefd. Ze namen geen enkel risico en versterkten de stad daarom met 7 meter dikke muren. Hierdoor hield Marsala als het laatste Punische bolwerk stand, totdat de Romeinen het veroverden. In het jaar 830 werd Marsala veroverd door de Arabieren en zij gaven de stad haar huidige naam: Marsa Allah (Haven van God).

In 1860 behaalde Giuseppe Garibaldi eeuwige roem in Marsala. Hij was de leider van de beweging voor de Italiaanse eenwording en arriveerde in 1860 met oude boten en een 1000-man sterk leger.

Enthousiast? Boek een reis naar Sicilië! Direct boeken
Culinaire tip: De Siciliaanse stad Marsala is bekend om haar zoete dessertwijnen.

Plattegrond van Marsala