Skip navigation MENU

Vakantie Messina Sicilië

Omdat Messina per veerboot verbonden is met Italië, is deze stad misschien wel je eerste aanblik van Sicilië. Het is een mooi glinsterende stad, gebouwd op een heuvel, met een sikkelvormige haven.

Enthousiast? Boek je vakantie naar Messina!Direct boeken

Messina SicilieHelaas wordt dit beeld verbrijzeld zodra je de stad in gaat. Messina is in de oorlog platgebombardeerd en voor die tijd heeft de stad veel geleden onder pest epidemiën, cholera en  aardbevingen . Een grote aardbeving in 1908 doodde zelf 84.000 inwoners van Messina. Ook de geallieerde bombardementen van 1943 hebben de stad afbreuk gedaan; het vernielde een groot deel van de restauratiewerkzaamheden na de beving.

Vandaag de dag is Messina beter beschermd tegen natuurrampen. De stad heeft brede straten en lage gebouwen van gewapend beton.  Dit heeft de aanblik van de stad Messina geen goed gedaan. Het is een vrij saaie stad waar je snel op uitgekeken bent.

Enthousiast? Boek je vakantie naar Messina!Direct boeken

Eenmaal per jaar, op 15 augustus, wordt er Hemelvaart gevierd. Inwoners van Messina noemen dit Ferragosto. Op die dag wordt de Hemelvaart van Jezus Christus herdacht. Een hoog rijtuig, de Vara, rijd dan door het centrum van de stad. Daarna wordt er een vuurwerkshow gegeven aan de kust.

Tip: Ben je op 15 august in Sicilië? Bezoek dan het Hemelvaartsfeest in Messina.

Bezienswaardigheden van Messina

Geschiedenis van Messina

Messina werd in de Griekse oudheid opgericht onder de naam Zancle. De gelijknamige en legendarische koning Zanclus bouwde de belangrijke haven van Messina. Sicilië en de stad Messina zijn na de oprichting heel vaak overvallen door verschillende volkeren: De Romeinen, Byzantijnen, Arabieren en later zelfs de Noormannen! Messina beleefde haar hoogtijdagen onder de Aragonese overheersing, toen het tot hoofdstad van Sicilië verklaard werd en de belangrijke haven de economie begon te stuwen.

Enthousiast? Boek je vakantie naar Messina!Direct boeken

Plattegrond van Messina