Skip navigation MENU

Vakantie Monreale in Sicilië

Monreale is een historisch heuvelstadje net buiten Palermo. Het is een schilderachtige plaats die vooral bekend staat om de mooie mozaïeken in de grote kathedraal van de stad. Monreale is met lijnbussen prima verbonden met Palermo.

Enthousiast? Boek een reis naar Sicilië! Bekijk reisbureau’s

Het aangename Monreale is een ideale vakantiebestemming: Een heerlijke plaats om te eten en te drinken, te genieten van het uitzicht en de aangename sfeer.

vakantie monreale kathedraal

Geschiedenis van Monreale

De kathedraal en kloosters in Monreale worden vaak aangehaald als de grootste gebouwen van Sicilië die door de Noormannen gebouwd zijn. Ze dateren uit de twaalfde eeuw, toen de Noorse heerser Willem II, beter bekend als Willem de Goede, een Benedictijner klooster stichtte. Het Duomo was de abdij. Er werd een zekere concurrentie ervaren met de grote kathedraal van Palermo. Daarom is de kathedraal van Monreale snel en extravagant afgewerkt.

Enthousiast? Boek een reis naar Sicilië! Direct boeken

Monreale is een geweldige plek met uitzicht op de Conca d’Oro, de vruchtbare vallei waar Palermo is ontstaan. De busrit naar boven en beneden langs de heuvel biedt zeer mooie vergezichten op over Palermo en de zee. En op een heldere dag zie je zelfs de Eolische eilanden.