Skip navigation MENU

Vakantie Mozia in Italië

Mozia is een onvergetelijke vakantiebestemming in het westen van Sicilië, tussen de steden Trapani en Marsala. Mozia heeft een eigen eiland, het Isola di San Pantaleo, gelegen in een opvallende locatie bij een lagune.

Enthousiast? Boek een reis naar Sicilië! Bekijk reisbureau’s
vakantie mozia

Geschiedenis van Mozia

Mozia wordt ook wel Mothia of Motya genoemd. Dit zijn allebei variaties op de oorspronkelijke Fenicische naam van de oude stad; een belangrijke kolonie van Carthago. De Carthagers waren cruciaal in de geschiedenis van het oude Sicilië. Ze bouwden, vochten en verloren nederzettingen van de Grieken. Er zijn weinig ruines overgebleven van de Carthagers. Dit maakt het hedendaagse Mozia uniek.

Enthousiast? Boek een reis naar Sicilië! Bekijk reisbureau’s

Het eiland is bereikbaar per boot en er is een kantoortje in Mozia waar je tickets voor de veerboot kunt kopen. Toegang tot het eiland en het museum kost ongeveer € 10, terwijl de veerboot zo’n € 5 kost. Dicht bij de steiger zijn toiletten en enkele schaduwrijke bankjes waar je heerlijk kunt picknicken. Er is ook een klein café op het eiland met een terrasje.

Niet alle bezoekers van Mozia willen zich verdiepen in de archeologische resten. Gelukkig is Mozia meer dan dat. Het is namelijk een heerlijke bestemming voor een dagje uit.