Skip navigation MENU

Fly drive Palermo

Palermo heeft altijd al op het kruispunt van beschavingen gestaan en vormde eeuwenlang het intellectuele hoogtepunt van Zuid-Europa. Palermo is gunstig gelegen bij een baai aan de voet van de Monte Pellegrino; door de centrale ligging trok het bijna elke cultuur aan van de mediterrane wereld.

Enthousiast? Boek je fly drive Palermo!Direct boeken

Palermo is een echte smeltkroes van culturen en dat geeft het een unieke persoonlijkheid; een mengeling van Arabische, Christelijke, Byzantijnse, Romeinse en Italiaanse invloeden.

fontana pretoria - palermo

Stad vol contrasten

Sicilie is een eiland met opvallende tegenstellingen. Alles is er bijzonder mooi óf precies het tegenovergestelde. Deze eigenaardige eigenschap kan al snel worden ervaren als je in Palermo bent: Het ene moment bewonder je de architectonische schoonheid van deze stad, het andere moment word je geconfronteerd met een illegale stortplaats.

PalermoHet culturele erfgoed van de stad omvat alle kenmerken van Sicilië, maar het meest opvallende aspect is de Arabische cultuur, gemixt met Byzantijnse en joodse elementen. Deze combinatie heeft schitterende kunstwerken opgeleverd, met kerken als de San Giovanni degli Eremiti en de kathedraal. Niet minder opmerkelijk dan de architectuur is de chaotische vitaliteit van Palermo, die je aantreft op pleinen, bazaars, in levensmiddelen winkeltjes en vooral ook in het verkeer met automobilisten, motorrijders en voetgangers. Kortom, Palermo is een echte aanrader!

Enthousiast? Boek je vakantie naar Palermo!Direct boeken

Hoeveel dagen voor een bezoek aan Palermo?

Het is natuurlijk mogelijk om Palermo in één dag te bezichtigen, maar als je echt een goede indruk wilt krijgen van de stad heb je drie of vier dagen nodig. Dat geeft je genoeg tijd voor het ontdekken  van de historische bezienswaardigheden, de fascinerende middeleeuwse wijken, de chaotische markten en de geweldige restaurants. Ook is Palermo heel geschikt als uitvalsbasis voor excursies in de omgeving.

Bezienswaardigheden en dagtrips

 • De Cappella Palatina in het Palazzo dei Normanni. Dit is een prachtige kapel, bedenkt met schitterende Byzantijnse mozaïeken.
 • Museo delle Marionette. Een museum over houtsnijwerken: Sicilië heeft het maken van houten marionetten tot kunst verheven.
 • Galleria Regionale della Sicilia. Dit museum heeft de mooiste kunstcollectie van het hele eiland.
 • De Duomo in Monreale. Maak een dagtrip naar deze prachtige kathedraal in Monreale. De bouwstijl en de prachtige mozaïeken zijn een prachtig bewijs van het Arabische, Byzantijnse en Noorse erfgoed. Lees meer over de Duomo.
 • Bagheria en Porticello. Deze pittoreske stadjes zijn heel interessant als je van cultuur houdt. Je vind er barokke villa’s, boetiekjes en een oude haven met visrestaurants.
 • Ustica – Een klein eilandje dat per veerboot bereikbaar is. Je kunt er heerlijk watersporten of wandelen.
 • De Kathedraal van Palermo.
 • Quattro Canti. Een prachtig symbolisch kruispunt in het oude centrum van de stad. Nabij ligt de kleine, maar mooie La Martorana kerk met Byzantijnse mozaïeken.
 • Museo Archeologico
 • De Orpheus mozaïek
 • Gesu kerkCatacombe dei Cappuccini (Catacomben der Kapucijnen). In de catacomben van het Kapucijner klooster liggen meer dan 8.000 gemummificeerde voormalige inwoners van Palermo en haar omliggende dorpen.
 • Palazzo dei Normanni – Proef de cultuur die de Noormannen achterlieten in Sicilië.
 • Piazza Pretoria
 • De Gesu kerk. Dit is één van de architectonische hoogstandjes van Palermo. De Gesu kerk is gebouwd tussen 1564 en 1633. Het resulteerde in een prachtig gedecoreerde kerk.
Enthousiast? Boek je vakantie naar Palermo!Direct boeken

Plattegrond van Palermo

Beleef Palermo met een fly drive!