Skip navigation MENU

Vakantie Scicli - Sicilië

Scicli is één van de steden in het zuidoosten van Sicilië, die verklaard zijn tot UNESCO Werelderfgoed. Toch word Scicli minder vaak bezocht dan Noto, Ragusa en Modica. En dat is vreemd, want Scicli doet niet onder voor deze naburige steden.

Enthousiast? Boek een reis naar Sicilië! Bekijk reisbureau’s

Scicli heeft een schilderachtige omgeving en bezit een bijzondere charme. De laatste jaren kiezen toeristen steeds vaker voor een Scicli vakantie; hopelijk doet dit geen afbreuk aan de authenticiteit van het stadje.

vakantie scicli sicilie

Scicli heeft schitterende gebouwen, net als de andere steden in de omgeving, maar het heeft ook een aantal unieke bezienswaardigheden.

Scicli is gebouwd op twee steile bergkammen. De belangrijkste kerk van de stad, de San Matteo heeft een indrukwekkend uitzicht op de kleinere valleien. Direct voor de San Matteo zijn de belangrijkste straten en pleinen van Scicli aangelegd. Rond de hellingen bij de kerk waren grotwoningen uitgehouwen. Na verloop van tijd werd de strategische positie van de nederzetting minder belangrijk. Daardoor schoof de bouw van nieuwe woningen naar lagere delen van de hellingen.

Enthousiast? Boek een reis naar Sicilië! Bekijk reisbureau’s

Het hart van Scicli ligt nog steeds rond de voet van de top waar de San Matteo op gebouwd is. Deze plaats trekt ook de meeste toeristen. Hier kun je de mooie kerk, het uitzicht en de verlaten grotwoningen bewonderen. Aan weerszijden van de heuvelrug liggen de valleien van Santa Maria la Nova en San Bartolomeo.