Skip navigation MENU

Fly drive Syracuse

Siracusa, ook wel bekend als Syracuse, is een regelrecht wonder. Het is één van de grootste ‘oude’ hoofdsteden van de westerse beschaving. In de Griekse oudheid was Syracuse de belangrijkste stad van de westerse wereld.

Enthousiast? Boek je fly drive Syracuse!Direct boeken

Vandaag de dag is Syracuse de belangrijkste trekpleister van Sicilië. De stad heeft veel te bieden, zoals een uitgebreid archeologisch park, een Grieks theater waar toneelstukken worden opgevoerd en een charmant historisch centrum.

syracusa

Geschiedenis van Syracuse

In het verleden heeft Syracuse veel Griekse kolonisten uit Korinthe  aangetrokken. Het was een goed verdedigbare stad met vruchtbare vlaktes en twee natuurlijke havens. Het was de perfecte locatie voor een stad. Syracuse werd al snel de machtsbasis van Sicilië  en huisvestte de beroemdste en meest effectieve heersers van het eiland.

Onder de befaamde heerser Gelon, de tiran van Gela, werd de bouw van de Tempel van Athene gestart. Het was een periode van ongekende Griekse welvaart en macht in Sicilië. In 415 voor Christus werd een vloot van 134 triremen vanuit Athena naar Syracuse gestuurd. De stad werd vernietigd en degenen die overleefden werden opgesloten in de steengroeven .

In de vierde eeuw voor Christus werd Syracuse onder Dionysius de Oudere uitgebouwd tot een grote militaire uitvalsbasis. Dit resulteerde in het fort Euryalus en sterke stadsmuren . Syracuse bleef zo’n 200 jaar de leidende macht in Europa, totdat het in 215 voor Christus werd aangevallen door de Romeinen.

Onder de Romeinse heerschappij groeide Syracuse verder uit. Het werd in de vroeg-christelijke periode een belangrijk religieus centrum. In de middeleeuwen heersten de Saracenen over de stad en later werden zij opgevolgd door de Noormannen.

In de tweede wereldoorlog werd Syracuse tot tweemaal toe gebombareerd door de Luftwaffe en de geallieerden. Gelukkig zijn de oude gebouwen niet  erg beschadigd en daardoor blijft Syracusa één van de meest fascinerende steden ter wereld.

Enthousiast? Boek je fly drive Syracuse!Direct boeken

Plattegrond van Syracuse