Skip navigation MENU

Fly drive Taormina

Taormina is een oude, middeleeuwse stad gebouwd op een rots. Ieder jaar wordt Taormina overspoeld door toeristen; logisch, want het is een prachtige stad. Het uitzicht op de zee en de Etna met de puntige cactussen en begroeide rotsen is echt een belevenis, vooral op heldere dagen, wanneer er uit de met sneeuw bedekte vulkaan witte rookwolkjes opstijgen naar de blauwe hemel.

Enthousiast? Boek je fly drive Taormina!Direct boeken

taorminaHoewel het internationale toerisme zijn tol heeft geëist , is Taormina nog steeds een zeer charmante stad, met veel kleine, intieme pleintjes. De autovrije hoofdstraat van Taormina is een ononderbroken lijn omgeven door balkons vol bloemen en een oud kasteel.

Vermijd de zomer

Het nadeel is dat het tussen juni en augustus steendruk is in Taormina. Je loopt dan schouder aan schouder met andere toeristen door de steegjes. April , mei en september zijn iets beter, maar als je de drukte helemaal wilt vermijden dan kun je je rondreis Sicilië het beste tussen oktober en maart boeken. Meestal is het dan nog warm genoeg om in de zee te zwemmen.

In Taormina vind je verschillende overblijfselen uit de Griekse en Romeinse oudheid, waaronder een Grieks theater en een klein Odeon (gebruikt voor muzikale voordrachten).

Daarnaast kun je heerlijk winkelen langs de Corso van Taormina. Het centrum van de stad is het Piazza IX Aprile, met een gerestaureerd Torre dell’Orologio uit de 12e eeuw. Je hebt er een prachtig uitzicht op de Etna en de baai.

Enthousiast? Boek je fly drive Taormina!Direct boeken

Plattegrond van Taormina