Skip navigation MENU

Vakantie Segesta, Sicilië

 

Segesta: Een beroemde Griekse tempel op Sicilië.

Hoog in een bergachtig gebied van West-Sicilië ligt de archeologische vindplaats Segesta. Segesta werd oorspronkelijk opgericht door de Elymian, een van de inheemse bevolking van Sicilië. Later integreerden zij met de Grieken, die van Segesta een belangrijke klassieke stad maakten. Later werd Segesta geregeerd door de Romeinen, totdat zij de plaats in de dertiende eeuw verlieten.

Enthousiast? Boek een reis naar Sicilië! Bekijk reisbureau’s
tempel-segesta-sicilie

 

De Dorische tempel is echt prachtig als je het ziet uitstijgen boven de heuvels. Op zonnige dagen weerkaatsen de gouden stenen het zonlicht op prachtige wijze. Hoewel de tempel nooit voltooid werd, is het toch één van de best bewaarde Griekse tempels die we vandaag kennen. Dus houd je van cultuur? Dan mag Segesta niet ontbreken in je vakantie!

Een korte en steile weg brengt je van de tempel naar een theater. In dit amfitheater worden in de zomer Griekse toneelstukken opgevoerd.
Segesta beschikt ook nog over andere archeologische overblijfselen, zoals een kasteel dat gebouwd werd door de Noormannen, een kleine kerk en zelfs een moskee.

Praktische informatie

Het archeologische gebied is dagelijks geopend van 09:00-19:00. De toegang is betaald, maar als je onder de 18 of boven de 65 bent, kun je er gratis in. Studenten krijgen korting.

Segesta ligt op een paar kilomer afstand van het kleine stadje Calatafimi.

Enthousiast? Boek een reis naar Sicilië! Bekijk reisbureau’s