Skip navigation MENU

Vakantie Cefalu

Waarom een vakantie naar Cefalu?

cefalu vakantieEen vakantie naar Cefalu staat garant voor een heerlijk klimaat en prachtige zonsondergangen. De zandstranden, de terrasjes en de fantastische kathedraal maken van dit stadje een heerlijke vakantiebestemming.

Enthousiast? Boek je vakantie naar Cefalu!Direct boeken

In tegenstelling tot de moderne badplaatsen aan de kust van Italië beschikt Cefalu nog over een authentieke charme. Een van de Normandische heersers in Sicilië, Roger II, liet er bijvoorbeeld een glorieuze kathedraal bouwen. Hoewel Cefalu zich in de latere geschiedenis minder onderscheidt van andere plaatsen zijn er een aantal historische gebouwen in de stad die duiden op Normandische, Byzantijnse, Arabische, Spaanse en Italiaanse invloeden. Tegenwoordig is toerisme de belangrijkste inkomstenbron van Cefalu.

vakantie cefalu

Bezienswaardigheden van Cefalu

Het zandstrand dat zich uitstrekt langs de stad is ’s avonds een verzamelplaats van toeristen en de lokale bevolking. Het strand is ook zeer uitnodigend maar houd er wel rekening mee dat het druk is in juli en augustus.

Enthousiast? Boek je vakantie naar Cefalu!Direct boeken

Een andere grote toeristische bezienswaardigheid van Cefalu ligt in de middeleeuwse wijk: een prachtige Normandische kathedraal genaamd de Duomo. Deze machtige kerk, gebouwd in 1131, domineert de daken van het historische centrum. Het interieur van het gebouw is versierd met prachtige mozaïeken die gemaakt zijn door twaalfde-eeuwse Byzantijnse kunstenaars. Boven de madonna, aartsengelen en apostelen domineert een groot Christusbeeld op een gouden achtergrond. Deze glanzende mozaïeken vormen een van de grootste bezienswaardigheden van Sicilië. Als je hier meer van wilt zien kun je naar Monreale gaan, net buiten Palermo. Hier bevindt zich naast de kerk een gerestaureerd twaalfde-eeuws klooster.

Hoog boven de Duomo en de binnenstad torent een enorme rots genaamd de Rocca. Het is een steile klim naar de top van de heuvel, maar het is zeker de moeite waard. Vlakbij de top bevinden zich de ruïnes van de zogenaamde ‘Tempio di Diana’ (tempel van Diana), een oud stenen bouwwerk uit de vijfde eeuw voor Christus. Op de top van de Rocca heb je een prachtig uitzicht en kun je de verschillende delen van de oude vestingwerken zien.

Enthousiast? Boek je vakantie naar Cefalu!Direct boeken
Reistip: Neem extra water mee voor de tocht naar de Rocca en vermijd de tocht bij warm weer!