Skip navigation MENU

Vakantie Enna

vakantie enna sicilieHet dorpje Enna ligt in het hart van Sicilië, maar het gaat hierbij niet alleen om de geografische ligging. Enna is een slaperige, dromerige plek, hoog op een plateau met uitzicht op de dramatische Dittaino vallei, met zijn vooruitstekende rotspartijen. Enna ís het hart van Sicilië. Deze regionale hoofdstad ligt op 1000 meter boven zeeniveau en heeft vanwege het prachtige uitzicht ook wel de bijnaam ‘Belvedere’. Tenslotte staat Enna in Sicilië ook wel bekend als ‘l’ombelico’, wat ‘navel’ betekent.

Enthousiast? Boek een reis naar Sicilië! Direct boeken

Historisch gezien is Enna lange tijd belangrijk geweest voor Sicilië. Het was namelijk een agrarisch centrum sinds de Arabische overheersing. En nog steeds is Enna een grote graanleveranciers in Italië. Het kan heel goed zijn dat de pasta die je eet gemaakt is met graan uit Enna.

vakantie enna

Beste tijd voor een vakantie naar Enna

De beste tijd om Enna te bezoeken is de lente of de vroege herfst. In de zomer kun je dit oord beter vermijden vanwege de zinderende zomerhitte. De lente is bijzonder mooi en met Pasen is er een grote optocht door de stad naar de Duomo. Op 2 juli is het feest van Maria Santissime della Visitazione, waarbij een beeld van deze patroonheilige door de stad wordt gedragen.

Enthousiast? Boek een reis naar Sicilië! Direct boeken