Skip navigation MENU

Vakantie Erice

vakantie erice sicilieMet een vakantie naar Erice ontdek je een prachtig middeleeuws heuvelstadje in Sicilië, vlakbij de havenstad Trapani. Het stadje is gebouwd op een heuveltop van 751 meter en kijkt uit over Trapani. De historische binnenstad van Erice is omringd door hoge stadsmuren met in het midden een kasteel.

Enthousiast? Boek een reis naar Sicilië! Direct boeken

Geschiedenis van Erice

Erice heeft een zeer strategische positie hoog boven de haven van Trapani. Het is daarom niet vreemd dat Erice al zeer lang bewoond wordt.  In vroeger tijden was er een tempel van Venus. De vrouwelijke goddelijkheid die vereerd werd veranderde per overheersende beschaving. De Feniciërs vereerden in Erice Astarte, de Grieken  Aphrodite  en de Romeinen Venus. Waarschijnlijk werden er vroeger vele vruchtbaarheidsriten uitgevoerd in Erice.

Wat kun je doen in Erice?

Erice heeft een driehoekige vorm, met steile straatjes rond de Porta Trapani. Op dit punt van de driehoek loopt de hoofdstraat, Vittorio Emanuele. Deze weg leidt rechtstreeks en bergop richting het schitterende Piazza Umberto I. Een goede manier om Erice te verkennen is door de stadsmuren van de Porta Trapani te volgen richting het Castello di Venere (Kasteel van Venus), het verste punt van de driehoek. Aan de voorzijde is een schaduwrijk park, het Giardino del Balio. Vanaf deze plek heb je een heerlijk uitzicht vanaf het terras.

Enthousiast? Boek een reis naar Sicilië! Direct boeken