Skip navigation MENU

Vakantie Modica

vakantie modicaModica is een aantrekkelijke historische stad in het zuidoosten van Sicilië met een UNESCO Werelderfgoed status. Modica is vooral beroemd om zijn chocolade en het is een aantrekkelijke bestemming voor liefhebbers van lekker eten. En met een vakantie in Modica heb je een prima vertrekpunt om Sicilië te verkennen!

Enthousiast? Boek een reis naar Sicilië! Direct boeken

Modica is een pittoresk Siciliaans stadje dat bekend staat om zijn barokke architectuur en chocolatiers.

vakantie modicaModica ligt in het dramatische landschap van de Monti Iblei, een reeks van bergtoppen, diepe valleien en dichtbevolkte steden. Modica werd in 1693 getroffen door een zware aardbeving, maar is opgebouwd met een laat-barokke architectuur. Absoluut een bezoek waard!

Vakantie Modica: Bezoek de Corso Umberto

Er is een nuttig vvv-kantoor aan de Corso Umberto, een straat in Modica. Hier vind je tevens het stadsmuseum, chocolatiers en vele restaurants en cafeetjes. De Corso Umberto is omgeven door  versleten, elegante gebouwen uit de achttiende en negentiende eeuw. Dit is het meestbezochte deel van Modica.

Enthousiast? Boek een reis naar Sicilië! Direct boeken

De smalle straatjes, steegjes en trappen aan beide zijden van de Corso Umberto brengen je naar het bovenste gedeelte van de stad.

Het lagergelegen deel van Modica (Modica Bassa) is een druk handelscentrum. En op de steile hellingen ligt de bovenstad met de oude middeleeuwse wijk, Modica Alta. Delen van de oude stad zijn afgeleefd, maar enorm charmant. De laatste jaren is een groot gedeelte van de oude wijk gerenoveerd.