Skip navigation MENU

Vakantie Noto - Sicilië

Noto is gelegen in het zuid-oostelijke hoek van Sicilië. Het is beroemd om zijn barokke architectuur, en sinds 2002 is Noto verklaard tot UNESCO Werelderfgoed. Een vakantie naar Noto is daarom zeer geschikt voor cultuurliefhebbers.

Enthousiast? Boek je vakantie naar Noto!Direct boeken
vakantie noto kathedraal

Waarom een vakantie naar Noto, Sicilië?

Als je Sicilië bezoekt, is Noto een echte ‘must-see’. Deze kleine, aantrekkelijke stad heeft een schitterend historisch centrum met vervallen barokke paleizen, kerken en huizen. De opvallende architectuur van de stad is te wijten aan een grote aardbeving die Sicilië in 1693 trof. De oude stad van Noto werd bijna volledig verwoest en er werd besloten om een nieuwe stad te bouwen. Noto werd herbouwd op de huidige locatie, op een paar kilometer van de oude stad.

De belangrijkste toeristische activiteit in Noto is gewoon een wandeling maken door de smalle straatjes en het bewonderen van de fantastische gebouwen.

Enthousiast? Boek je vakantie naar Noto!Direct boeken

De hoofdstraat, de Corso Vittorio Emanuele, loopt van de imposante toegangspoort Porta Reale (dicht bij het park en de bushalte), langs de Chiesa di San Francesco, naar het centrale plein van Noto (de piazza). Hier vind je de grote kathedraal, de Duomo die uitkijkt op het prachtige Palazzo Ducezio. De toegangsprijs is slechts € 1 en dit geeft je toegang tot de Sala degli Specchi (‘Spiegelzaal’) en de koninklijke zaal met 19e eeuwse fresco’s.

De mooiste balkons in de stad behoren tot het Palazzo Nicolaci.