Skip navigation MENU

Vakantie Ragusa in Sicilië

Ragusa is een schilderachtig stadje in Sicilië. Het uitzicht vanaf het bovenste deel van de stad over Ragusa Ibla is werkelijk adembenemend. En sinds de aanleg van de nieuwe luchthaven van Comiso is Ragusa worden vakanties in Ragusa steeds populairder.

Enthousiast? Boek een reis naar Sicilië! Bekijk reisbureau’s
vakantie ragusa sicilie

Ragusa Ibla en Superiore

Ragusa is gelegen in de Monti Iblei, een groot gebied, verdeeld door droge stenen muren en doorsnijden met ravijnen. De stad werd oorspronkelijk gebouwd op een kleine steile heuvel met diepe valleien. Na de aardbeving van 1693, die veel van het zuidoosten van Sicilië vele gebouwen verwoestte, werd besloten om Ragusa te herbouwen op de hogere, vlakkere ondergrond: de huidige locatie. Het nieuwe Ragusa werd gebouwd met rechte straten, maar de lokale aristocraten wilden niet verhuizen en daarom werden er ook nieuwe palazzi gebouwd op de ruïnes van de oude stad. Daarom heeft het Ragusa van tegenwoordig twee delen: Het nieuwere Ragusa Superiore, de moderne bovenstad. En het oude Ragusa Ibla, de oude kern.

Ragusa Ibla heeft een enorme aantrekkingskracht, hoewel de bovenste stad ook echt een bezoek waard is. In Ragusa Superiore vind je de meeste bus- en treinstations, het archeologisch museum van de stad, winkels en de meeste hotels. Ibla is de meer charmante uitvalsbasis voor een vakantie Ragusa, met schilderachtige steegjes, cafés en restaurants.

Enthousiast? Boek een reis naar Sicilië! Bekijk reisbureau’s

Plattegrond van Ragusa, Sicilië