Skip navigation MENU

Vakantie Sciacca - Sicilië

Sciacca is een oud vissersstadje aan de zuidkust van Sicilië. Het is een alledaagse stad in plaats van de doorsnee gepolijste toeristische bestemming. Sciacca is beroemd om zijn keramiek, zijn thermale baden en de religieuze feesten, maar ook vanwege zijn grote vissersvloot.
Sciacca ligt aan zee tussen de twee Griekse archeologische opgravingen Selinunte en Agrigento.

Enthousiast? Boek je vakantie naar Sciacca!Direct boeken
vakantie Sciacca

Waarom op vakantie naar Sciacca?

Sciacca heeft een oude oorsprong. Er zijn thermale bronnen, waardoor Sciacca al rond de zevende eeuw voor Christus een belangrijk resort werd voor de Grieken. Voor de Romeinse heersers van Sicilië was Sciacca, behalve een een kuuroord, tevens een belangrijk centrum voor allerlei andere zaken. Sciacca bleef groeien en beleefde vooral in de zestiende eeuw van voorspoed.

Tegenwoordig is visserij de voornaamste bezigheid van de lokale bevolking.

De belangrijkste trekpleister van Sciacca is het Piazza Scandaliato. Dit is een goede plek om de verkenning van Sciacca te beginnen, want er is een VVV-kantoor op het plein. Nogmaals: Sciacca is niet de standaard toeristische bestemming, maar het heeft opvallend veel te bieden.

Enthousiast? Boek je vakantie naar Sciacca!Direct boeken

Sciacca is beroemd om zijn keramische productie. Langs de Corso Vittorio Emanuele zijn diverse winkels die de prachtige borden en tegels aanbieden. Goede souvenirs voor je Sciacca vakantie!

Plattegrond van Sciacca