Skip navigation MENU

Vakantie Scopello, Sicilië

Scopello is niet meer dan een gehucht aan de kust in het Noord-Westen van Sicilie. Maar sinds enkele jaren is de aandacht voor Scopello gegroeid, bijvoorbeeld bij filmregisseurs en fotografen. Het pittoreske plekje kan slachtoffer worden van zijn eigen succes, maar in de tussentijd is het nog steeds een prachtige vakantiebestemming.

Enthousiast? Boek een reis naar Sicilië! Bekijk reisbureau’s

Scopello is een klein dorp aan de kust, tussen de badplaats Castellammare del Golfo en het natuurreservaat Zingaro. Dit deel van de Siciliaanse kust is bezaaid met villa’s, maar verder is het nog buitengewoon authentiek. Er zijn aantrekkelijke rotsachtige kustlijnen en groene heuvels in de omgeving. De lokale bevolking van Palermo komt hier vaak om te genieten van het prachtige landschap en de zee.

vakantie scopello

Scopello is een aangename vakantiebestemming, maar dat is niet wat de populariteit van Scopello verklaart. Net van de kust staan er twee imposante faraglioni in zee. Dit zijn twee stenen verdedigingstorens op rotspartijen.

En in de kleine rotsachtige baai is de tonijnvisserij een belangrijk onderdeel van de geschiedenis van Sicilië geworden. De Tonnara di Scopello werd gesloten in de jaren 1980, maar voor een paar decennia bleef het daar onaangetast liggen. De oude gebouwen zijn enorm populair bij de lokale Sicilianen.

Enthousiast? Boek een reis naar Sicilië! Bekijk reisbureau’s

Een vakantie Scopello is prima te combineren met een bezoek aan het natuurreservaat Zingaro, of het kiezelstrand bij Guidaloca.