Skip navigation MENU

Vakantie Trapani Sicilië

Trapani is een levendig havenstadje aan de westkust van Sicilie. Trapani is gevestigd aan een laaggelegen landtong met een kromme haven die van levensbelang is geweest voor de opbouw van het stadje. Vandaag de dag is de haven nog steeds een startpunt voor veerdiensten naar kleinere eilanden zoals Pantelleria, naar het Italiaanse vasteland en Tunesië.

Enthousiast? Boek een vakantie Trapani! Bekijk reisbureau’s

Reistip: Trapani staat goed bekend om zijn heerlijke visgerechten en Siciliaanse keuken.

vakantie trapani

Bezienswaardigheden in Trapani

Trapani was een belangrijke stad gedurende de middeleeuwen, en dat zie je nog steeds terug in de architectuur van de stad. Na de bombardementen tijdens de Tweede Wereldoorlog werd een groot deel van de stad herbouwd in de deprimerende stijl die je vaker terugziet op Sicilië. Maar de oude stad van Trapani is nog steeds een bezoek waard.

zoutwinning Trapani

 

In de nabije omgeving van Trapani zijn nog meer bezienswaardigheden, zoals de ommuurde middeleeuwse heuvelstad Erice, Marsala en Selinunte. Vanuit Trapani kun je ook een boottocht maken naar de Egadische eilanden. Het is slechts een half uur varen. Om deze redenen is Trapani een prima uitvalsbasis voor toeristen die dit deel van het eiland verkennen.

Enthousiast? Boek een reis naar Sicilië! Bekijk reisbureau’s