Skip navigation MENU

Vulkanen van Sicilië

De vulkanische bodem van Sicilië verraad dat het eiland niet eigenlijk niet meer bij Europa hoort. Hieronder volgt een korte beschrijving van de vulkanen in Sicilië.

Enthousiast? Boek een reis naar Sicilië! Bekijk reisbureau’s
vulkanen sicilie

De Etna

Net als in Californië, leven de bewoners van de dorpjes rond de Etna in de wetenschap dat ieder moment een allesvernietigende vulkaanuitbarsting hen kan treffen. Dat gevoel is nergens zo zichtbaar als in Catania, dat in 1669 totaal vernietigd werd door een lavastroom. De tochten over de hellingen van de Etna vulkaan behoren daarom misschien wel tot de meest opwindende ervaringen van Sicilië.

Tip: plan een bezoek in aan één van de vulkanen.

Stromboli

Een tikkende tijdbom of de meest spannende aanblik van Sicilië? Stromboli’s kegel rijst uit het water, de krater puft en stoomt als een oude sigaar. Het vulkaaneiland Stromboli trekt ieder jaar geharde klimmers, maar ook celebrities als Dolce & Gabbana trekken zich hier ieder jaar terug in hun zomerhuis.

Eolische Eilanden

De kobaltblauwe zee, de stomende vulkanen en bergen bedekt met wilde bloemen zijn enkele redenen die de eolische eilanden zo populair maken. De zeven eilanden zijn het toppunt van een 3000m hoge vulkanische rots: Panarea, Filicudi, Alicudi, Lipari, Salina, Vulcano en Stromboli.

Pantelleria

Pantelleria ligt dichter bij Tunesië dan Sicilië. Het is een prachtig eiland dat zich goed leent voor rustzoekers. Op panelleria vind je bijzondere vulkanisch woningen (Dammusi), mineraalrijke wijnen en natuurlijk een vulkaan!

Ustica

Ustica is de beste plek van Italië om te duiken. Het heldere water, de overvloed aan vissen en koraal; het trekt ieder jaar duizenden duikers uit de hele wereld. Ook wordt ieder jaar in juli op Ustica een Internationaal Scuba festival georganiseerd.

Enthousiast? Boek een reis naar Sicilië! Bekijk reisbureau’s