Skip navigation MENU

Autoverhuur Sicilië

Er zijn in Sicilie genoeg plaatsen waar je een auto kunt huren. Let altijd goed op de voorwaarden en zorg dat er duidelijke afspraken zijn over de autoverhuur.

Huurauto Sicilië regelen via Car Del Mar Direct boeken

Mag ik rijden met mijn eigen rijbewijs?

Sicilie autoverhuurAls je rijbewijs uitgegeven is in Nederland of een ander EU land, dan is deze gewoon geldig in Sicilie. Als dat niet het geval is heb je een zogenaamd internationaal rijbewijs nodig (aanvullend document verkrijgbaar bij ANWB). De minimumleeftijd voor autorijden is 18, zelfs als het rijbewijs in een ander land wel geldig is.

Hoe zijn de wegen in Sicilie?

In bepaalde steden, zoals Palermo en Catania, kan autorijden behoorlijk lastig zijn voor degenen die niet gewend aan verkeerschaos. Veel automobilisten zijn onvoorzichtig, en vaak ronduit respectloos naar andere weggebruikers toe.

Huurauto tip: Maak foto’s van de auto voordat je erin gaat rijden. Dit voorkomt onrechtmatige claims van het autoverhuurbedrijf.

Sommige wegen, vooral in de buurt van Palermo, hebben niet genoeg capaciteit om de grote hoeveelheid verkeer te verstouwen tijdens de drukste uren van de dag. Probeer Palermo te vermijden van 8 tot 9 in de ochtend en van 13 tot 14 uur in de middag. Zaterdag ’s tussen 7 en 9 uur ’s avonds kan het ook erg druk zijn. Ook andere steden als Catania en Messina kunnen worden zeer druk zijn rond deze uren, al is de situatie in Palermo veel gevaarlijker.

Huurauto Sicilië regelen via Car Del Mar Direct boeken
autorijden sicilie