Skip navigation MENU

Cultuurvakantie Sicilië

Sicilië is het grootste eiland in de Middellandse Zee. Vanwege de strategische ligging tussen Europa en Afrika heeft het eiland huisvesting geboden aan veel verschillende beschavingen. Zo hebben de Grieken over het eiland geheerst, maar ook de Feniciërs, Carthagers, Romeinen, Arabieren, Normandiër, Fransen en zelfs Vikingen.

Enthousiast? Boek een cultuurvakantie naar Sicilië! Direct boeken

Veel overblijfselen van deze beschavingen zijn bewaard gebleven en daarom zie je tempels, theaters en kerken in alle soorten en maten verspreid over het eiland. Genoeg reden om een adembenemende cultuurvakantie naar Sicilië te boeken!

Hoewel Sicilië officieel deel uitmaakt van Italië, beschouwen de Sicilianen zichzelf soeverein, losgemaakt van het Europese vasteland. En dat zul je ook merken tijdens je rondreis Sicilie: Het eiland is sociaal en cultureel niet te vergelijken met Italië.

Sicilië kent een lange geschiedenis van buitenlandse overheersers, van de Grieken, Romeinen en Arabieren tot Noormannen toe. Het resultaat is een gemengde cultuur met elementen die tot al deze volkeren terug te herleiden zijn. Elk elk stadje lijkt een eigen cultuur te hebben. In iedere stad zul je een grote verscheidenheid aan lokale specialiteiten vinden.

vakantie monreale kathedraal

cultuurvakantie Sicilië

Sicilie werd voor het eerst bezongen in Homerus’ Odysseus; de oudste reisgids ter wereld. Strategisch gesitueerd tussen Europa en Afrika, heeft dit mystieke land met haar karakteristieke hoeken en een vurige vulkaan, huisvesting geboden aan toppunten van beschaving: Het west-Griekse Siracusa en het Arabisch-Normandische Palermo.

Vandaag de dag zijn de oude havens een vredige harmonie van sierlijke Byzantijnse mozaïeken, grenzend aan Griekse tempels, Romeinse amfitheaters en Romaanse kathedralen.

Sicilie is meer dan alleen een eiland! Als je Sicilië verkent, dan ontdek je de wereld. Sicilie is misschien wel ‘s werelds eerste multiculturele samenleving, een historisch kosmopolitische regio, geregeerd door Aziaten, Afrikanen en Europeanen. Er is geen andere plek op aarde die met Sicilie te vergelijken is. Het is een unieke plek vol kunst, archeologie, geschiedenis, folklore en adembenemende landschappen. En natuurlijk: heerlijk eten. Het is bijna een natie op zichzelf.

Sicilie is het betoverende land waar Archimedes les gaf en waar Paulus uit de Bijbel predikte. Het was een Romeinse provincie, een Arabisch emiraat en een Normandisch koninkrijk. De Feniciërs, Carthagers, Zwaben, Angevins, Aragonesen en Joden hebben elk een stukje van hun eigen cultuur achtergelaten op Sicilie. Sicilië is Europa, Afrika en Azië op één eiland. Griekse tirannen, Arabische emirs, Normandische ridders, Byzantijnse bisschoppen en Heilige Roomse keizers hebben er hun zetels gehad.

Ervaar tijdens je cultuurvakantie op Sicilië de eeuwenlange erfenis in Fenicische nederzettingen, Punische steden, Griekse tempels, Romeinse amfitheaters, Norman-Arabische kastelen en Aragonese kerken. Ontmoet met een rondreis de dertig eeuwen geschiedenis die tot uitdrukking komen op Sicilie.

Enthousiast? Boek een cultuurvakantie naar Sicilië! Direct boeken