Skip navigation MENU

Rondreizen door Sicilië

Sicilië is een boeiende, authentieke vakantiebestemming. Het eiland heeft gastvrije eilandbewoners, heerlijk eten, een fabelachtige geschiedenis en imposante cultuur.

Boek een avontuurlijke rondreis Sicilië! Bekijk reisbureau’s

Rondreis Sicilië boeken

Wil je op reis naar Sicilië? Er zijn veel mogelijkheden waar je uit kunt kiezen, van relaxte zonvakanties tot agriturismo en rondreizen. Je kunt in feite het hele jaar naar Sicilië, maar het voorjaar is de beste periode.

Soorten reizen naar Sicilië

Na aankomst per vliegtuig

Nadat je bent aangekomen op het eiland, kun je eindelijk van start met je rondreis Sicilie. Je kunt ervoor kiezen om eerst langs de bezienswaardigheden aan de kust te reizen. Of je trekt het binnenland van het eiland in. Het is er bergachtig, dunbevolkt en relatief ontoegankelijk, maar ook zeer mooi.

Een andere mogelijkheid is de hoofdstad Palermo. Het is een smerige, drukke, lawaaierige stad met een ongeëvenaarde rijkdom aan Normandische kunst en architectuur, afgewisseld door prachtige barokke kerken en een wirwar van middeleeuwse straten en markten. Kortom, de stad Palermo kent enorme contrasten.

Rondreis Sicilie door het binnenland

In Centraal Sicilië ontmoet je het authentieke Sicilië. De glooiende heuvels met de graanvelden, boomgaarden en de talrijke citrusbomen worden afgewisseld door eeuwenoude stenen boerderijen en kastelen op de heuveltoppen.

Rondreis langs Zuid-Sicilië

De zuidelijke kust staat bekend om de visserij en de landbouw. Je rondreis Sicilie leidt je langs de wijngaarden, citrus boomgaarden, graanvelden en schaapherders. In Zuid-Sicilië vind je veel zandstranden, met uitzondering van de Scala dei Turchi, waar je een witte kalksteenrotsen vind.

De ruïnes getuigen van de rijke geschiedenis.  Zoals bijvoorbeeld de Vallei van de Tempels in Agrigento en de Eraclea Minoa en Gela.

Rondreis Sicilie – de westkust

De Arabieren noemden dit gebied Val di Mazara. West Sicilië draait nadrukkelijk om wijn, zout en olijfolie. De wereldberoemde Alcamo wijn wordt hier geproduceerd in en rond het stadje Alcamo. Ook de beroemde zoete Marsala wijn wordt in West Sicilië gemaakt. De heerlijke olijven die in West Sicilië geteeld worden, vormen de basis voor de beste olijfolie ter wereld.

Het westen van Sicilië heeft ook veel monumenten, zoals de Dorische tempel en het Griekse theater van Segesta, de ruïnes van Selinunte en het Carthaagse bolwerk van Motya.

Het Noord-Oosten van Sicilië

Dit gedeelte van je rondreis Sicilie leidt je door groene, weelderige bossen en de Nebrodi bergen. In het Noorden tref je veel kleine, verborgen dorpjes aan. Het culturele hoogtepunt van Noord-Sicilië is de stad Taormina.