Skip navigation MENU

Rondreis Sicilië in 8 dagen

Veel toeristen die kiezen voor Sicilië verblijven 8 dagen op het eiland. In ruim een week kun je het eiland in vogelvlucht verkennen en de belangrijkste bezienswaardigheden zien. Ben je van plan om een 8-daagse rondreis naar Sicilië te boeken? Lees dan onderstaande tips en aanbiedingen door.

Boek een avontuurlijke fly drive Sicilië! Bekijk reisbureau’s

Tips voor een 8-daagse rondreis op Sicilië

Populaire route door West-Sicilïe en midden-Sicilië:

  • Dag 1: Aankomst op het vliegveld van Palermo
  • Dag 2: Verken Palermo & Monreale
  • Dag 3: Haal bij het vliegveld je huurauto op en rijd naar Segesta en Erice. Overnacht in Erice.
  • Dag 4: Reis naar Selinunte en stop tussendoor bij Castelvetrano. Boek een overnachting in Selinunte.
  • Dag 5 en 6: Reis door naar Agrigento en verken de vallei der tempels. Tip: boek een overnachting op een boerderij.
  • Dag 7: Verken de omgeving, maar plan niet teveel in. Bezoek bijvoorbeeld Palma Di Montechiaro.
  • Dag 8: Rijd vanaf Agrigento terug naar het Vliegveld van Palermo.

Vertrouw bij je rondreis niet op treinen, maar regel een huurauto. Het openbaar vervoer van Sicilië is niet zo betrouwbaar als in Nederland en dat kan je veel tijd kosten. Lees ook de tips door over autorijden op Sicilië.

Rondreizen per gebied

Rondreis Sicilie – de westkust

De Arabieren noemden dit gebied Val di Mazara. West Sicilië draait nadrukkelijk om wijn, zout en olijfolie. De wereldberoemde Alcamo wijn wordt hier geproduceerd in en rond het stadje Alcamo. Ook de beroemde zoete Marsala wijn wordt in West Sicilië gemaakt. De heerlijke olijven die in West Sicilië geteeld worden, vormen de basis voor de beste olijfolie ter wereld.

Het westen van Sicilië heeft ook veel monumenten, zoals de Dorische tempel en het Griekse theater van Segesta, de ruïnes van Selinunte en het Carthaagse bolwerk van Motya.

Rondreis Sicilie door het binnenland

In Centraal Sicilië ontmoet je het authentieke Sicilië. De glooiende heuvels met de graanvelden, boomgaarden en de talrijke citrusbomen worden afgewisseld door eeuwenoude stenen boerderijen en kastelen op de heuveltoppen.

Rondreis langs Zuid-Sicilië

De zuidelijke kust staat bekend om de visserij en de landbouw. Je rondreis Sicilie leidt je langs de wijngaarden, citrus boomgaarden, graanvelden en schaapherders. In Zuid-Sicilië vind je veel zandstranden, met uitzondering van de Scala dei Turchi, waar je een witte kalksteenrotsen vind.

De ruines getuigen van de rijke geschiedenis. Zoals bijvoorbeeld de Vallei van de Tempels in Agrigento en de Eraclea Minoa en Gela.

Het Noord-Oosten van Sicilië

Dit gedeelte van je rondreis Sicilie leidt je door groene, weelderige bossen en de Nebrodi bergen. In het Noorden tref je veel kleine, verborgen dorpjes aan. Het culturele hoogtepunt van Noord-Sicilië is de stad Taormina.

Boek een avontuurlijke fly drive Sicilië! Bekijk reisbureau’s